Stora Salongen

Idag har jag fixat med det stora rummet en trappa upp. Det är ett ganska svårt rum både att tapetsera och lägga golv i, eftersom det är så mycket fiffiga detaljer att ta hänsyn till. Ett fantastiskt räcke med plats för växter, och en liten toalett under den trapp som leder upp till nästa våning.

Jag börjar med att göra en mall av golvet i tidningspapper, som jag sen klipper ut i stadig svart papp.

Här provade jag att skriva ut en parkett på klisterpapper i A4 storlek som jag hade hemma. Men tyvärr visade det sig att trots att det då blev lättare att klistra fast golvet på undergolvet, så blev det istället skörare och mer lättrepat. Så det är inget jag rekommenderar, eller kommer att göra igen…

Parketten har jag hittat på nätet, men “grönbetsat” den i datorn.

För att matcha det gröna golvet valde jag tapeten Acanthus designad av William Morris. Originalet är en fantastisk blocktryckt tapet från ca 1874. Färgskalan har jag lekt lite med, så den är lite mer dämpad än originalet. Den är utskriven med laserskrivare på halvblankt lite stadigare papper. Tapetserar gör jag som vanligt med gammaldax tapetklister.

För att det inte ska bli för mönstrat fixade jag också en bit “sjögrästapet” runt räcket.

Nu är det bara alla lister som saknas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *