Knoppar & kakeldax i köket!

Nu när köket börjar bli klart måste jag ju börja fundera på vilket uttryck köket ska få. Alltså hög tid att välja handtag och kakel, synd bara att jag alltid har så svårt att bestämma mig. Kanske kan dockhusbyggena hjälpa mig att bli bättre i alla fall? Någonstans i bakhuvudet inser jag ju att det nästan alltid är det första alternativet jag till slut fastnar för 😉

Innan jag kom på att det var kakeldax roade jag med att sätta “glas” i alla vitrindörrar. Konsten är att använda precis så lite lim att glaset fastnar, men att det inte blir för mycket klet utanför när man trycker fast det 😉

Här väljer jag knoppar och handtag!

Jag har limmat ihop alla köksskåpen så som de sen ska sitta, och då blir det ju också lättare att se hur det kommer att se ut.

Efter att visuellt testat lite olika varianter blir det silverknoppar till slut.

Jag limmar fast dem med ett snabbtorkande genomskinligt hobbylim. Inte attack-lim dock!!!

Jag börjar med genomräckningsvitrinerna, så att ena sidan hinner torka medan jag gör resten av skåpen

Så här ser det ut när alla handtag är på plats!

Och så var det det där med kakel? Köket ska ju stå i Vita Villan, som jag först tänkte skulle bli en romantisk skapelse i rosa, men nu lutar designen istället åt modernare chabby chic…

Ett mönstrat kakel i dova pastellfärger kanske?

Eller samma fast i gråblått?

Nej, det fick bli det modernare i färgtoner som tar upp golvfärgen perfekt!

Här har jag dessutom målat med Dimensional Magic lack för att kaklet ska få matta fogar och se mer äkta ut 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *