Arbetsrummet del 1

Det här rummet har den finaste trappan tycker jag, men just nu ser det tyvärr ganska risigt ut…

Så jag börjar med att ta bort golvlisterna, riva bort rapeterna och plocka ner fönstret.

Sen tar jag försiktigt bort den lilla väggen framför trappen, eftersom jag vill behålla den.

Det sista jag gör är att varsamt lösgöra trappan och den väggbit som den sitter på.

Här ligger nu trappan och väntar på att få ny färg. Man kan ju försöka inbilla sig att man inte påverkas av modetrender, men här är det ändå helt tydligt att den här trappan är målad på de tidiga 90-talet. Hetaste inredningsfärgerna var då aprikos, mintgrönt och just den här gammelrosa färgen.

Nu tänker jag att trappan ska bli brun istället. Inte för att det är modernt nu, utan just för att det inte är det. Tanken med huset är att det ska se lite lagom gammalt och inbott ut, så därför tänker jag hålla färgskalan ganska mörk.

Sådär! Nu är det helt tomt, sånär som på dörren jag glömt att ta bort.

Här har jag valt en småmönstrad tapet med små söta apor på.

Den är som vanligt utskriven med laserskrivare.

Här har jag gjort en mall på hur golvet ser ut i ser ut i svart papp.

För att det är mycket lättare att lägga golv på mitt eget köksbord, än inne i dockhuset 😉

Nu är jag nöjd för idag! Väggar och golv klara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *