Idag har vårat barnbarn Leo varit här, och vi har tapetserat hans dockhus. Det började med att jag hittade några söta igelkottar från Forest Families när vi var på Gekå´s i Ullared i våras. Leos favoritdjur är nämligen igelkott, så självklart köpte vi igelkottar åt honom. Sen hittade jag ett dockskåp på Loppis för en billig penning som nu ska bli igelkottsboning.

Så här såg huset ut när vi köpte det. Jag tror att det kommer från Indiska ursprungligen, och kanske har det haft dörrar på framsidan? Inga trappor, men däremot en takterass – som vi får pimpa en annan dag…

Leo fick själv välja tapeter från en tapetkatalog jag tiggt till mig på Färghuset här i Åkerberga. Han var mycket bestämd om att han ville ha lila i sovrummet så det fick han såklart 🙂 Golvet är en mysig velourtapet med flocktryck, nästan som en heltäckningsmatta faktiskt.

I barnrummet blev det en fin tapet i starka färger, och på golvet en annan velourtapet. Allt i en härlig färgexplosion! Jag har länge haft en idé om att göra ett hus i Bohemisk anda i ungefär den här färgskalan, men det får bli lite senare 😉

I det stora rummet på bottenvåningen – där det ska bli ett kombinerat kök och vardagsrum – fortsatte Leo med en härligt stormönstrad tapet i blått med fåglar och blommor 🙂 Och ytterligare ett velourgolv.

Så här fort har en totalrenovering av ett dockskåp aldrig gått förrut tänker jag. Det tog knappt två timmar att välja, klippa till och klistra fast…och jag som annars kan fundera i veckor på bara en tapet. Det kändes faktiskt rent befriande att jobba i takt med en 7-årings idéer som omväxling 🙂 Och kanske har jag dessutom nu lärt mig att det inte blir bättre för att man velar i veckor…

Idag har jag dessutom bestämt mig för att här skriva i realtid, eftersom jag aldrig kommer ikapp. Så nu kommer det att komma fler nya inlägg, samtidigt som jag också skriver om saker jag gjort tidigare, så kolla gärna alla äldre inlägg ibland också eftersom de också kommer att bli flera 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *