Så här risigt är köket just nu, så här behövs en totalrenovering! Min idé här är att behålla den gamla gjutjärnsspisen, men göra plats för ett litet modernt kök också. Precis så som jag själv skulle göra om huset var i skala 1:1.

Som vanligt börjar jag med att göra en mall till golvet. Den här är av stadigt svart papper och kommer att fungera som botten till de klinkers jag har tänkt skulle passa.

Jag har skrivit ut kakelrutor på vanligt pappar och sedan limmat upp dem på stadigare papp. När de torkat ordentligt, under press, klipper jag ut varje ruta för sig så jag får “kakelplattor” att jobba med.

Sen lägger jag ut alla bitar på undergolvet och ser till att alla bitar hamnar på rätt plats. Det är nio olika mönster, och jag har skrivit ut dem med lite olika ljusstyrka, på så sätt får golvet lite mer liv…

För att få plats att limma, och inte riskera att peta till de bitar som ligger närmast, flyttar jag alla plattor i samma ordning till en bricka.

Sen limmar jag fast dem en och en med ett vanligt limstift. Det är lättast att börja i ett hörn tycker jag.

När hela golvet är färdigt och har torkat lägger jag det i press under ett gäng tunga böcker, så att det blir platt och fint.

Medan jag väntar på att golvet ska torka tapetserar jag, Det blir ett enfärgat syrafritt papper på innerväggen och en präglad stenmur från Streets Ahead på ytterväggen.

Sen limmar jag fast det färdiga golvet i huset med hobbylim i ett tunt skickt. När det torkat lackar jag hela golvet 2 gånger med matt Modge Podge så det ska hålla bättre.

Nu är gjutjärnsspisen med kåpa på plats också. Men jag måste fixa belysning i kåpan innan jag kan limma fast den, så därför ser det fortfarande inte färdigt ut tyvärr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *