Mammas Dockhus

I början på 90-talet blev det poppis att bygga dockskåp som hobby. Vi som bor i Stockholmstrakten vallfärdade till dockskåpsbutiken No:9 i Gamla Stan, Det var egentligen en Lampaffär, men det är det nog få som minns idag. Hur som helst så hade jag i många år gärna gått dit bara för att titta, men så fick min mamma Bibi och jag för oss att vi skulle bygga egna hus. Min snälla man Peter hjälpte till att bygga båda husen, men det var bara mamma som lyckades göra sitt hus helt klart…hon hade ju inga småbarn att ta hand om 🙂

För ett par år sedan flyttade mamma Bibi från hus till lägenhet, och då fick min nu vuxna dotter My dockhuset. Men i samma veva fick My barn, så huset blev stående på en sommarveranda. Nu i dagarna flyttar min dotter My från sitt radhus till ett nytt hus och undrar om jag vill ha mammas gamla dockskåp…och det är ju omöjligt att tacka nej till…fast det är ganska stort. Jag kompromissar med maken och bestämmer att vi bygger om dockhuset till ett smalare hus, så att det lättare får plats…

Här är några bilder som min dotter tog innan vi flyttade huset hit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *