Dockkoftor i fjällen!

Den här veckan har vi varit på sportlov i fjällen, och då brukar det vara lagom att ta med sig något litet pyssel. Så jag tog med mig lite garn, en docka och en viknål 😉 Klänning och väska tillverkades i Visby i höstas…

Jag började med den vita koftan, och eftersom jag inte hade något mönster så virkade jag fritt och måttade på dockan Elliot. Efter några försök blev den till slut riktigt bra! Så då gjorde jag en till 🙂

Fast nu skrev jag en grundbeskrivning på hur jag gjorde, så jag inte behöver klura lika mycket nästa gång. Jag virkar med den minsta virknål jag hittade och använder pärlgarn – Allt inköpt på Loppis såklart!

Så här ser blev den i alla fall, nu ska jag se om jag har någon lagom minimal knapp som passar i piquékanten…

Och när vi väl var hemma igen så fick jag en glad docka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *