Köksgolv av furuspån

I mitt första hus, det Stora Huset, gjorde jag ett par av golven av fanérremsor (sådana som man kan göra spånkorgar av). Så jag tänkte att det skulle kunna bli fint med äkta trägolv i Vita Villans Kök också, men jag tänker försöka vitlasera det 🙂

Här ligger det ett provisoriskt undergolv av en bit matt slät äkta tapet.

Perfekt när man behöver veta hur många fanerremsor det kommer att gå åt 😉

Jag hittade rullen med det som blev över när jag sist gjorde golv på det här sättet; 1992!?

För att se om det skulle räcka, och för att förbereda la jag ut remsor som jag klippte till och markerade på undergolvet…

…och så gjorde jag en specialremsa till trapphålet.

Alla remsor la jag allteftersom i en hög i rätt ordning.

Men när jag kom ner till huset igen insåg jag att det nog måste grundmålas, så det inte skulle se konstigt ut i springorna.

Så då målade jag det lite fort med vit akrylfärg!

Sen började jag att lägga golvet, en “planka” i taget, med trälim under, men när jag hunnit till drygt hälften började golvet att resa sig upp i skarvarna!?

Så då avbröt jag golvläggningen och lassade in en massa tunga klossar, som maken sparat som svarvämnen 🙂

Efter ett par timmar la jag resten av golvet, och när det också torkat under press, blandade jag till en mix av vit akrylfärg och vatten som jag laserade golvet med. Det blev inte så bra 🙁 Blandningen var för blöt och fick golvet att resa sig igen, så det var bara att vänta och hoppas på det bästa 😉

Och det drog faktiskt ihop sig igen när det torkade 🙂

Men efter att ha flyttat in damerna i köket igen, var både de och jag helt överrens om att golvet fortfarande var för mörkt!

Så då provade jag en annan idé! Jag blandade vit akrylfärg i matt vattenbaserad lackfärg, och målade sen golvet en gång till… och nu gick det bättre 😉 Golvet reste sig inte och färgen blev precis så vit som jag först hade tänkt mig 🙂

Eftersom jag hade vit lackblandning kvar passade jag på att “lasera” några golvlister också…

…som jag klippte till och limmade fast 🙂

Nöjd & färdig för idag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *