För ganska länge sedan beställde jag några silikonformar och ett set med resin för gjutning, men eftersom jag tänkte att det säkert skulle lukta och vara en smula kladdigt, så har jag inte kommit till skott förrän häromdan. Nu kunde jag ju hålla till i uterummet för säkerhets skull 😉

Hursomhelst så gick det utmärkt och luktade nästan ingenting, så jag var nöjd så långt.

Det stod på förpackningen att det skulle ta ungefär 24:a timmar att härda och stelna, men när jag kollade efter drygt ett dygn så var det precis lika kladdigt som när jag först hällde upp det 🙁

Förskräckt och ganska irriterad började jag då att googla, för att försöka ta reda på vad som gått fel. Det var inte helt lätt, men till slut hittade jag anledningen till att det inte stelnat! Det var för kallt! Jag hade ju lämnat allting kvar i uterummet, och på natten är det säkert inte mer än max 10 grader där ute just nu, så då härdar det inte 🙂

Så när jag sen tog in allting dröjde det inte så många timmar innan det stelnade. Så i fortsättningen ska jag låta formarna komma in i värmen efter att jag kladdat klart 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *