För att lättare kunna visualisera vad som måste göras på framsidan, om man höjer taket, så fick jag ett litet kvällsryck och skruvade loss taket på Vita Villan…

Det jag snabbt inser är ju att dörrarna inte kommer att räcka, så fronten på takvåningen måste sitta ihop med taket. Sen är ju frågan om man ska sätta en balkongdörr istället för fönstret i den stora takkupan…eller om det räcker med en fransk balkong där?

Så här såg huset ut från början. Det finns en trasig liten balkong till bottenvåningen som trillat loss, men som är lika smal som den ovanför, så det får inte plats någonting på den. Min plan är att den ska bli som en större terass framför ingången, där man kan fika eller ta ett glas vin…

Om jag nu höjer vindsvåningen så måste jag fundera över hur helhetsintrcket av fasaden blir…

Det finns ju också en dörr ut på den högra sidan, som man skulle kunna använda till att på ett naturligt sätt bygga ut huset åt det hållet. Kanske är det lättare att få till en trapp i en helt ny husdel, med högre i tak på vindsvåningen. Min dröm är ju såklart ett torn, men jag tror att jag måste snacka med min snälla make om vad som är lättast 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *