Eliza / Heidi Ott

Idag kom min första Heidi Ott docka – och hon var precis så fin och välgjord som jag hade hoppats på 😉

Jag är egenligen lite tveksam till dockskåpsdockor eftersom de flesta är så fula. Jag hade caco-dockor i mitt första dockskåp på 70-talet och jag tror att det berodde på att det följde med en caco-farmor/mormor med den NK-villa som vi då köpte begagnad. Och jag minns att det tog lång tid innan hon fick något sällskap i huset. Antagligen tyckte min mamma – som var den som totalrenoverade det gamla huset – också att de vanliga leksaksdockorna inte var tillräckligt välgjorda för att matcha den gamla damen…men till slut hittade vi en familj caco-dockor i den stora leksaksaffären som då låg i Solna centrum…

Alltså är jag bortskämd med dyra dockor redan från barnsben 😉

Här är de förresten:

Hursomhelst blev jag kär första gången jag såg Heidi Ott dockorna på nätet. Jag tror att det var när jag letade dockkläder på Pinterest som det dök upp en massa bilder på små nätta dockdamer i utsökta kreationer. Sen började jag leta efter var man kunde köpa dom, men det var inte helt lätt. Till slut lyckades jag hitta ett ställe i Tyskland som fortfarande säljer dockorna. Det är en ganska hemlig hemsida – som ser ut att vara från internets barndom, men jag chansade och nu har jag underverket i min hand 😉

Dockorna är otroligt välgjorda och utsökta i sin litenhet. De är handtillverkade i Schweiz av resin och liknar en BJD-docka med kulleder, men är förståss mycket mindre.

Jag har döpt henne till Eliza – eller Liza om man känner henne väl 😉

Kläderna är handsydda och hon har både trosor, strumpor och underkjol under den tvådelade klänningen.

Undrar om hon känner sig lite ensam? Jag måste nog trolla fram en kompis snart 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *