Nya gångjärn

När jag köpte Vita Villan så var den ena dörren avlyft eftersom det nedre gångjärnet hade gått av. Gångjärnen är så kallade lyftgångjärn. Det betyder att man inte behöver skruva loss dörren om man vill ta bort den, utan det är bara att lyfta av den.

Lyftgångjärn är praktiskt på dockhus tycker jag, eftersom man lätt kan ta loss och fixa på insidan av dörren då. Tapetsera, byta gardiner eller bara få bort dörren när man behöver fixa inuti huset. Däremot ska man veta att lyftgångjärn är dyrare och svårare att få tag på än vanliga gångjärn.

I det här fallet hade jag sådan tur att de lyftgångjärn jag beställde till Gröna Huset också passade så bra till Vita Villan att vi bara behövde byta den trasiga delen av gångjärnet 😉

Och så har jag ju en sån tur att min snälle make gärna hjälper till med allt som behöver skruvas, sågas eller snickras…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *